Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στη Μόρια - Σε βαριά κατάσταση 15χρονος

Ελλάδα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στη Μόρια - Σε βαριά κατάσταση 15χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάσεις μεταξύ προσφύγων

Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στη Μόρια… Βαρύτατα τραυματισμένος αυτή τη φορά σε διάφορα σημεία του σώματός του νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τα ξημερώματα χθες Τετάρτη ένας 15χρονος Αφγανός.

Πιο αναλυτικά, ο νεαρός ενεπλάκη σε νέο καβγά στον καταυλισμό της Μόριας και, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχει δεχτεί εννιά μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του, με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη. Ο νεαρός Αφγανός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίου, προχθές το βράδυ, στον ελαιώνα - που έχει μετατραπεί σε πρόχειρο καταυλισμό - του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Εκτός όμως από αυτόν, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε την ίδια μέρα τραυματισμένος και δεύτερος ανήλικος και συγκεκριμένα ένας 16χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος έχει επίσης δεχτεί μαχαιριές αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Από την Αστυνομία έχουν γίνει ως τώρα δύο προσαγωγές για το γεγονός αυτό.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια - με 1.300 ανήλικους πρόσφυγες, μεταξύ άλλων - έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο, με το περιστατικό αυτό. Να σημειωθεί πως από την αρχή του Ιανουαρίου στον καταυλισμό της Μόριας έχουν τραυματιστεί με μαχαιριές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, περισσότεροι από 30 διαμένοντες εκεί, αιτούντες άσυλο, από τους οποίους δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News