Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Ελλάδα
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστική απόφαση: Ανοιχτά τα σχολεία, αλλά… κλειστά τα φροντιστήρια

Διαφορετικός θα είναι η φετινή ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών στη χώρα, αύριο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία - νωρίς το πρωί - θα πραγματοποιηθεί εορτασμός ή εκκλησιασμός και το μάθημα θα συνεχιστεί κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, σε νέα εγκύκλιο για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει τα εξής, σε ό,τι αφορά τα σχολεία:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.»

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια;

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαφορετική «ρότα» για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών θα ακολουθήσουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. «Είναι σαφές ότι παραμείνουν κλειστά αύριο τα φροντιστήρια. Σίγουρα δεν συμφωνούμε με το γεγονός της διπλής συνθήκης, δηλαδή να είναι ανοικτά τα σχολεία και κλειστά τα φροντιστήρια, όμως έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννη Βαφειαδάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη, τόσο για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών όπως και για τις άλλες γιορτές του έτους «για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών ισχύει ο νόμος Γαβρόγλου. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον» προσθέτει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News