Καιρός: Ισχυροί άνεμοι αύριο στην Κρήτη - Αναλυτική πρόγνωση

Κρήτη
Καιρός: Ισχυροί άνεμοι αύριο στην Κρήτη - Αναλυτική πρόγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά τόπους και διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπεται στη χώρα

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά τόπους και διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπεται στη χώρα, καθώς και στη Μεγαλόνησο. 

Πιο αναλυτικά, για αύριο Τετάρτη αρχικά στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 Μποφόρ.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο νότιο Αιγαίο από το απόγευμα πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, οπότε στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες αναμένεται κατά τόπους παγετός.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Αραιές νεφώσεις παροδικά, στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο ανακοινώνει

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα επικρατούν στην περιοχή μας, καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Γνωρίζεται τέλος, ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News