Στην Πολωνία ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς

Ελλάδα
Στην Πολωνία ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε το Άουσβιτς για να συμμετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε πριν από λίγο την επίσκεψή του στην Πολωνία όπου συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Ο πρωθυπουργός μετά την αρχική του ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου, πήγε στο Μνημείο του Μπιρκενάου όπου μετείχε στην «Πορεία Μνήμης» και απέτισε φόρο τιμής στα θύματα αφήνοντας ένα κερί στην ενεπίγραφη ελληνική πλάκα.

Στην έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων μίλησε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, επιζώντες του Άουσβιτς, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου και Εκπροσώπων των Πυλώνων Μνήμης Ρόναλντ Λάουντερ και ο διευθυντής του Μουσείου του 'Αουσβιτς Πιότρ Τσιβίνσκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε το Άουσβιτς για να συμμετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών και Ευρωπαίους πολιτικούς όπως ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βαλτερ Σταϊνμάγερ και ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News