Μενίδι: Αστυνομικός της ΔΙΑΣ χτυπάει παιδί - Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα
Μενίδι: Αστυνομικός της ΔΙΑΣ χτυπάει παιδί - Βίντεο ντοκουμέντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διετάχθη ΕΔΕ για το περιστατικό - Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Σε ένα βίντεο - ντοκουμέντο καταγράφηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που χαστούκιζε ένα 11χρονο αγόρι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κάποιο σημείο του Μενιδίου και αποκαλύφθηκε από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό».

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρους τους.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News