Ελλάδα

Παιχνίδι εξευτελισμού: H επικίνδυνη «μόδα» που απειλεί τους μαθητές

Με μηνύσεις απειλεί η οικογένεια κοριτσιού που αναγκάστηκε να γλείψει τουαλέτα

Παιχνίδι εξευτελισμού: H επικίνδυνη «μόδα» που απειλεί τους μαθητές

Μία επικίνδυνη μόδα που έρχεται από το Διαδίκτυο, έχει εισβάλει στα σχολεία. Μοιάζει με παιχνίδι αλλά στην πραγματικότητα οδηγεί σε καταστάσεις bullying και ακραίου εξευτελισμού. Μικρά παιδιά που μπαίνουν σε επικίνδυνες δοκιμασίες για χάριν εντυπωσιασμού. Μαθητές, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να οδηγήσουν μία μαθήτρια  Δημοτικού να γλείψει τουρκική τουαλέτα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους γονείς της το θύμα του περιστατικού, μία μαθήτρια της Β' Δημοτικού την προηγούμενη βδομάδα έπαιζε με τέσσερις συμμαθητές της στην αυλή του σχολείου. Στη διάρκεια του διαλείμματος μία μαθήτρια της Ε' Δημοτικού, ένας συμμαθητής και δύο συμμαθήτριές της έθεσαν μία δοκιμασία, μιμούμενοι το παιχνίδι challenge, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Η μαθήτρια δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας τη δοκιμασία, οπότε - σύμφωνα με τους σκληρούς κανονισμούς του παιχνιδιού - εκείνοι είχαν δικαίωμα να της βάλουν όποια ποινή ήθελαν.

Απειλούν με μηνύσεις

Η μικρή μαθήτρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θέλει να επιστρέψει πλέον στο σχολείο της μετά το επεισόδιο και οι γονείς ζήτησαν να μετεγγραφεί σε άλλο σχολείο. «Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν υπήρχε στο σχολείο επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών», τονίζει ο εκπρόσωπος των γονέων. «Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός τι θα μπορούσε να κάνει; Να φύγει από το σχολείο, να πάει να συνοδεύσει έναν μαθητή στην τουαλέτα και να αφήσει τους άλλους 30 έτσι εκεί;

Τα παιδιά ξέφυγαν από την προσοχή των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και πήγαν στην τουαλέτα τη συμμαθήτριά τους και την ανάγκασαν να γλείψει τουρκική τουαλέτα. Την επόμενη μέρα συγγενείς της μικρής κοπέλας πήγαν στο σχολείο και αναζήτησαν τους συμμαθητές της που πήραν μέρος στο περιστατικό. Έψαξαν, επίσης, τους γονείς των μαθητών, για να τους επιπλήξουν.

Από την πλευρά της η οικογένεια της μαθήτριας απειλεί σύμφωνα με το typosthes.gr με μηνύσεις και τονίζει ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι συμπεριφέρθηκαν με τέτοιο τρόπο στην κόρη τους ενώ για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια