default-image

Γρίπη: Έκλεισαν τα σχολεία στη χώρα - Νοσεί το 40% των μαθητών

Ελλάδα
Γρίπη: Έκλεισαν τα σχολεία στη χώρα - Νοσεί το 40% των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιώσεις έχουν "χτυπήσει" τα περισσότερα παιδιά

Η γρίπη «χτύπησε» και τους μαθητές καθώς κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη (23/1) και την Παρασκευή (24/1) τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης των Καλαβρύτων και του Σκεπαστού, καθώς οι περισσότεροι μαθητές έχουν αρρωστήσει από λοιμώξεις του αναπνευστικού και έχουν πυρετό, βήχα και μυαλγίες. Υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες νοσεί τουλάχιστον το 40% των μαθητών της πόλης. 

Στη Σαμοθράκη

Κλειστό είναι την Πέμπτη το δημοτικό σχολείο στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης, λόγω της εποχικής γρίπης. Με απόφαση της δημοτικής αρχής του νησιού δεν λειτουργούν επίσης τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Χώρα και το Λάκωμμα, ενώ κλειστός θα μείνει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου και ο παιδικός σταθμός Σαμοθράκης. Νεότερες ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων και των ΚΔΑΠ αναμένονται την Παρασκευή. 

Όπως λέει στο ethnos.gr, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βασίλης Κουτρουλάκης, ο παιδίατρος του νοσοκομείου Καλαβρύτων εξέτασε περισσότερα από 100 νήπια και μαθητές σχολείων. «Μας ενημέρωσε ότι η ίωση μπορεί να γυρίσει σε βρογχίτιδα ή πνευμονία και πρότεινε το κλείσιμο όλων των σχολείων για δύο ημέρες. Θα μεσολαβήσει το Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε ότι τη Δευτέρα, που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη». 

Ο κ. Κουτρουλάκης επισημαίνει ότι η εποχικές ιώσεις έχουν χτυπήσει τα περισσότερα παιδιά της πόλης των Καλαβρύτων και του Σκεπαστού. «Την Τετάρτη (22/1) ενημερώθηκα ότι μόνο 10 από τα 52 παιδιά είχαν πάει στο νηπιαγωγείο. Τα υπόλοιπα ήταν άρρωστα» τονίζει και συμπληρώνει ότι οι καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα -τα πρωινά η θερμοκρασία πέφτει ακόμα και στους -11 βαθμούς- ευνοούν την εκδήλωση ιώσεων. Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες δεν έχουν παρουσιαστεί αντίστοιχα προβλήματα και ότι όλοι οι μαθητές αναρρώνουν κανονικά χωρίς επιπλοκές. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News