Ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση των νεών αεροσκαφών της Aegean

Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση των νεών αεροσκαφών της Aegean

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «παρών» στην τελετή υπογραφής των νέων αεροσκαφών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με την παραγγελία μαμούθ των νέων αεροσκαφών της Aegean,η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ελλάδος μπαίνει πλέον στη νέα φάση της σημαντικής δραστηριότητάς της ως κορυφαίος παίκτης στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Τα νέα υπερσύγχρονα Airbus, δίνουν πλέον τη δυνατότητα για μία περαιτέρω ανάπτυξη της πτητικής δραστηριότητας της Aegean, που δικαίως εδώ και χρόνια βραβεύεται ως κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Μάλιστα ημερομηνία ορόσημο η 4η Φεβρουαρίου, όπου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει η παρουσίαση των νέων αεροσκαφών της Aegean στην τεχνική βάση της Εταιρείας.

O κ. Μητσοτάκης είχε παρευρεθεί και στην τελετή υπογραφής των νέων αεροσκαφών μεταξύ Aegean και Airbus που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2018.

Συνολικά, η αεροπορική πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo έως το 2024.

Το προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα δρομολόγια στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ως τον Ιούλιο του 2020, η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της (το 2020 η εταιρεία θα παραλάβει 11 αεροσκάφη και το 2021 7).

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και περιορίζουν το αποτύπωμα θορύβου.

Παράλληλα, με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς, όπως αναφέρει η Aegean.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News