«Μετεωρίτης» έπεσε στην Αίγινα

Ελλάδα
«Μετεωρίτης» έπεσε στην Αίγινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση

Παραμένει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση πτώσης μετεωρίτη στην Αίγινα, καθώς μέχρι στιγμής επίσημοι φορείς δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες.

H Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον Δήμο, το Λιμεναρχείο και το Αστεροσκοπείο, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από κάποιον φορέα.

Παρόλα αυτά, περιπολικά τις αστυνομίας βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου στο νησί και όπως αναφέρει η κ. Μπόγρη, δεν εντοπίστηκαν ζημιές.

Ο φημολογούμενος μετεωρίτης έπεσε, σύμφωνα με μαρτυρίες από ψαράδες της περιοχής, στη θάλασσα. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Την ίδια στιγμή μια άλλη μαρτυρία σχετικά με τη φημολογούμενη πτώση μετεωρίτη στον Αργοσαρωνικό, αναφέρει πως πολλοί άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο στο Πόρτο Ράφτη, χωρίς να εντοπίσουν την αιτία.

«Μετεωρίτες πέφτουν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες καθημερινά σε διάφορα σημεία της Γης. Οι περισσότεροι στην θάλασσα, διότι αυτή καταλαμβάνει το 71% του πλανήτη. Είναι πιο σπάνιο να πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές, ενώ επίσης πολύ σπάνιο είναι να φτάσουν στο έδαφος. Οι περισσότεροι (και μάλλον και ο συγκεκριμένος) καίγονται πριν φτάσουν στο έδαφος. Έχουν καταγραφεί και άλλες πτώσεις μετεωριτών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.»

Πηγή: Έθνος 

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News