Ελλάδα

Απίστευτο περιστατικό στη Φθιώτιδα: Την πάντρεψαν με… νεκρό

Με την «ευλογία» του ιερέα

Ξανά στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση που είχε σοκάρει τη Φθιώτιδα το 2008.

Πρόκειται για την υπόθεση γυναίκας σε χωριό της δυτικής Φθιώτιδας που βρέθηκε να έχει παντρευτεί άνδρα που είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια. Κατηγορούμενος βρέθηκε ξανά ο τότε ιερέας του χωριού που σύμφωνα με το Δικαστήριο ήταν ο συντάκτης του πιστοποιητικού γάμου της γυναίκας με τον πεθαμένο. Ο συγκεκριμένος δεν είναι πια ιερέας καθώς καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας και δεν ανετράπη ούτε η αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ιερέας φέρεται τον Ιανουάριο του 2008 να εξέδωσε κατόπιν αιτήματος του αδελφού της γυναίκας πιστοποιητικό ότι είχε τελέσει νόμιμο γάμο στις 10 Μαρτίου του 1978 με ήδη θανόντα. Η δικαιολογία του αιτούντος που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδελφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα. Αργότερα όμως ο ιερέας είχε στείλει έγγραφο προς το Ληξίαρχο Σπερχειάδας, ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδελφός της γυναίκας ήταν πλαστό με αποτέλεσμα να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης από τον αδελφό.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση δεν δέχτηκε ούτε εκείνο τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα, ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια