Ιδρύεται υπουργείο Μετανάστευσης - Ποιος θα είναι επικεφαλής;

Ελλάδα
Ιδρύεται υπουργείο Μετανάστευσης - Ποιος θα είναι επικεφαλής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδρυση χωριστού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Σύμφωνα με το thetoc.gr  υπουργός θα είναι ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης και αναπληρωτής του ο νυν αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

- Φύλαξη των συνόρων μας.

- Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.

- Αυξημένες επιστροφές.

- Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora"». Όπως τόνισε, «αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργείται υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με υπουργό τον βουλευτή Χίου, κ. Παναγιώτη Μηταράκη».

Οι ανακοινώσεις έρχονται ένα 24ωρο μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στην Χίο και τις αποδοκιμασίες εναντίον του Νότη Μηταράκη. Την Τρίτη μάλιστα έχει ανακοινωθεί γενική απεργία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού.Στο Μαξίμου εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότητα για την επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News