Ελλάδα

Παλλήνη: Συνοδοί και οδηγός ξέχασαν 3χρονο σε σχολικό λεωφορείο και καταδικάστηκαν

Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού σχολείου και τι είπε η μητέρα του παιδιού για την υπόθεση

Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν οι δύο συνοδοί και ο οδηγός σχολικού λεωφορείου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξέχασαν ένα τρίχρονο αγοράκι μέσα στο λεωφορείο επί 3,5 ώρες.

«Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής στο σχολείο. Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο. Παράλληλα κάλεσα και την Αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο, προσπάθησα να του μιλήσω, δεν μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι "Μαμά κλαίω, μαμά κλαίω"!», περιέγραψε η μητέρα του 3χρονου Θαλή που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι μετά το περιστατικό, ο μικρός Θαλής εμφάνισε έντονο στρες, ενώ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του. «Από τις 29 Οκτωβρίου έως και σήμερα νιώθει ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιον δίπλα του, θέλει πρώτος να βγαίνει από το κάθισμα του αυτοκινήτου και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του», είπε η μητέρα του.

Οι απολογίες

Κατά τις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με Έθνος, δεν αποδέχθηκαν την ευθύνη τους, μετατοπίζοντάς την ο ένας στον άλλο. «Με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω. Έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω, δεν είδα κάτι» ανέφερε ο οδηγός του σχολικού.

«Μπήκα στη μπροστινή θέση, η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ», υποστήριξε η μία κατηγορούμενη συνοδός, με τη συνάδελφό της να κάνει λόγο για «κακιά στιγμή» στη δική της απολογία.

«Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω», ανέφερε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια