Ελλάδα

Γρίπη: 9 άτομα στην εντατική - Μεταξύ αυτών παιδί 2 ετών

Αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης

Δύο άνθρωποι νόσησαν από γρίπη και εισήχθησαν με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το ένα από τα δύο κρούσματα της γρίπης αυτήν την εβδομάδα μάλιστα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι παιδί δύο ετών.

Ήδη εννέα συνάνθρωποι μας έχουν καταγραφεί επισήμως από τους ειδικούς με επιβεβαιωμένο τον ιό της γρίπης, οι οποίοι μάλιστα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ επισήμως καταγράφεται και ένας θάνατος.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ., από την έναρξη της περιόδου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α και στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 52 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία.

Τα 8 (15,4%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Τα 6 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, κι από αυτά τα 3 (50%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 3 (50%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09 (Διάγραμμα 3).

Μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 9 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Η δραστηριότητα θεωρείται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) χαμηλή ωστόσο σύμφωνα με το ethnos.gr η αλλαγή του καιρού και το κύμα της κακοκαιρίας έχουν συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια