Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας: Ο Π. Αρβανίτης, βούτηξε στην παγωμένη λίμνη και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό

Πολιτισμός
Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας: Ο Π. Αρβανίτης, βούτηξε στην παγωμένη λίμνη και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα από τα έντεκα παιδιά της οικογένειας Αρβανίτη βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό και ένα από τα τέσσερα τελικά… τα κατάφερε

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης, χωρίς να υπολογίσει ούτε το κρύο - αλλά ούτε και τον πυρετό που τον ταλαιπωρούσε - έπεσε μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια του, στα παγωμένα νερά της λίμνης στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και έπιασε τον Σταυρό.

Ανήμερα των Θεοφανείων, πλήθος κόσμου κατέκλεισε το πανέμορφο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μέγας Αγιασμός.

Ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στην γραφική λίμνη του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, από τον Πεφωτισμένο Ποιμενάρχη κ.κ. Γαβριήλ, όπου στην παγωμένη λίμνη έπεσαν δώδεκα νέα παιδιά για να πιάσουν το ευλογημένο σύμβολο.

Τα νέα παιδιά βούτηξαν με λαχτάρα, παρά το δριμύ ψύχος και απίστευτο ενθουσιασμό τηρώντας το έθιμο και να πιάσουν τον σταυρό, ωστόσο ένας… ήταν και ο πιο γρήγορος.

Με βαθιά πίστη και ζεστή καρδιά, τι κι αν το κρύο ήταν τσουχτερό, τι κι αν τον ταλαιπωρούσε πυρετός, ο Παναγιώτης ήθελε να βουτήξει στα παγωμένα νερά της λίμνης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και τελικά τα κατάφερε και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

Τον ασπάστηκε με ευλάβεια, απερίγραπτη ευτυχία και δέος, τηρώντας το έθιμο τη Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.

Στην ρίψη του Σταυρού παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας π. Επιφάνειος Αρβανίτης, ο π. Εμμανουήλ, ο  αρχιερατικός Π. Τιμόθεος Ηλιάκης και ο Αρχιδιάκος π. Αλέξιος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News