Ελλάδα

Αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα: 27χρονος Ολλανδός έπιασε το σταυρό στα παγωμένα νερά του Ιονίου

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός και ευγνώμων που έπιασα το σταυρό», δήλωσε ο νεαρός άνδρας

Είκοσι θαρραλέοι κολυμβητές, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ιονίου προκειμένου να πάρουν την ευλογία του σταυρού.

Πιο τυχερός φάνηκε ο 27χρονος Τομ από την Ολλανδία που βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στην Κέρκυρα, εργαζόμενος στο Ινστιτούτο Γεωπολιτικής.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός και ευγνώμων που έπιασα το σταυρό. Ήταν η πρώτη φορά που «βούτηξα» και από δω και πέρα θα το κάνω κάθε χρόνο, παρά το αφόρητο κρύο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 27χρονος Ολλανδός που δεν αγαπά μόνο το νησί της Κέρκυρας, αλλά ακολουθεί ένθερμα και τις παραδόσεις του.

Η τελετή ρίψης του τιμίου Σταυρού για τον αγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκε στο Παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, από τον Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, παρόντων όλων των αρχών το νησιού και πλήθος κόσμου.

«Εύχομαι να έχουμε υγεία και φώτιση για να υπηρετούμε το γενικό καλό. Να ανταποκριθούμε σε αυτά που έχει ανάγκη η πατρίδα και οι πολίτες μας. Για μένα είναι ιδιαίτερη μέρα σήμερα γιατί είμαι θερμή υποστηρίκτρια της προστασίας του Ιορδάνη ποταμού. Ο Ιορδάνης είναι ένα μεγάλο σύμβολο για την Ορθοδοξία και για την παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολή, όπου λάμπει και κυριαρχεί η ελληνορθόδοξη εκκλησία. Όσον αφορά το Ιόνιο, θέλουμε να αποκτήσει μία λάμψη μία παρουσία τόσο στις μεγάλες ελληνικές πόλεις και παράλληλα να αναβαθμίσουμε την εικόνα μας εκτός Ελλάδας. Είμαστε η περιοχή της Ελλάδας που αποτέλεσε γέφυρα με την Ευρώπη, με τη Δύση, με τα κινήματα του Διαφωτισμού και με καθετί καινούργιο που ερχόταν. Πρέπει λοιπόν και στο σύγχρονο κόσμο με τα δικά του δεδομένα να έχουμε αυτό το σημαντικό ρόλο, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια