Ελλάδα

Ράμπα για άτομα με αναπηρία στον Άγνωστο Στρατιώτη

Την κατασκεύασε ο δήμος μετά από αίτημα φορέων

Ράμπα για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα άτομα με αναπηρία κατασκεύασε πριν από λίγες ημέρες ο δήμος Αθηναίων.

Το αίτημα για την κατασκευή ράμπας είχαν θέσει οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία αλλά μέχρι τώρα είχε μείνει ανικανοποίητο.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι μόλις πριν από δυο χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η κατασκευή της ράμπας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, χωρίς όμως να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Η ράμπα για τα ΑμεΑ τοποθετήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με το Έθνος, μετά το επεισόδιο με τον παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη. Αξίζει να τονιστεί ότι ο παραολυμπιονίκης, Δημήτρης Καρυπίδης, είχε προσπαθήσει χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο Μνημείο.

Έτσι, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε η κατασκευή της ράμπας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που ολοκληρώθηκε ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση.

Το επόμενο διάστημα όπως προκύπτει κι από το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν από την αρχή αλλά και συνολικότερες αναπλάσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα στο κέντρο αλλά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια