Ερρικα Μπρόγιερ: Πέθανε η διάσημη ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια

Ελλάδα
Ερρικα Μπρόγιερ: Πέθανε η διάσημη ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετείχε στην «Παριζιάνα» - Ήταν πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά

 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια Ερρικα Μπρόγιερ, γνωστή μεταξύ άλλων και από τη συμμετοχή της στην ταινία «Η Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Η ταινία της Finos Film είχε γίνει μεγάλη επιτυχία το 1969 και στην οποία ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης διάλεγε την Ερρικα Μπρόγιερ για το ρόλο της όμορφης αδερφής της μοδίστρας Πελαγίας, την οποία ερμήνευσε η Βλαχοπούλου.

Η «Παριζιάνα» αναβίωσε στο θεατρικό σανίδι το τέλος της περασμένης χρονιάς και η Ερρικα Μπρόγιερ συμμετείχε ως guest στην παράσταση. Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, παραγωγός της παράστασης μιούζικαλ στο θέατρο Broadway ανακοίνωσε πως η ηθοποιός θα απουσίαζε για λίγο καιρό από τη θέση της.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε το 1942. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα όπως και η αδερφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους που ήταν από την Αυστρία γιατί ακουγόταν πιο καλά καλλιτεχνικά. Η Έρρικα και η Μαργαρίτα Μπρόγιερ έπαιξαν και τραγούδησαν σε 21 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Έγραψαν τη δική τους ιστορία στο μουσικό θέατρο και ηχογράφησαν τραγούδια όλων των κορυφαίων συνθετών, από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίμη Πλέσσα έως τον Γιώργο Μουζάκη και τον Κώστα Κλάββα.

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News