Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» τη χώρα η ψυχρή εισβολή, μέσα από τους χάρτες

Ελλάδα
Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» τη χώρα η ψυχρή εισβολή, μέσα από τους χάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε και πώς θα «χτυπήσει» το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό τη χώρα μας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο μετεωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης, η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing.

Κύριο χαρακτηριστικό του βαρομετρικού χαμηλού η πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

* Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.

* Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

*Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

*Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News