Ελλάδα

Καμερούν: Απαγωγή 5 Ελλήνων ναυτικών μετά από ένοπλη επίθεση

Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες ναυτικούς λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Ένοπλη επίθεση δέχτηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν. Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν απαχθεί 8 άτομα, 5 από τα οποία είναι Έλληνες. Πρόκειται σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου.


Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, όταν δέχθηκε την επίθεση. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η απαγωγή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απαγωγή Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο, ο οποίος επέστρεψε ασφαλής στην πατρίδα, ενώ αγωνία συνεχίζει να επικρατεί για τους Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν υπο ιδιότυπο καθεστώς "ομηρίας" σε κατασχεμένα πλοία στο Τζιμπουτί. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επίθεση στο τάνκερ


«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.


Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.


Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια