88 κεράκια για τον Κώστα Βουτσά

Ελλάδα
88 κεράκια για τον Κώστα Βουτσά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλούσια καριέρα του ηθοποιού

Τα 88 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα αισίως ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1931 στην Αθήνα, ωστόσο μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες με καταγωγή από τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης, που σήμερα ανήκουν στο έδαφος της Τουρκίας. Ο Βουτσάς σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953.

Το ίδιο έτος έκανε το ντεμπούτο του στον ελληνικό κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται”. Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, όντας ένας από τους ηθοποιούς-σύμβολα της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά. Κάποιες από αυτές ήταν “Η κυρά μας η μαμή”, “Η Αλίκη στο ναυτικό”, “Μερικοί το προτιμούν κρύο”, “Οι κληρονόμοι”, “Η χαρτοπαίχτρα” και “Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά”.

Το 1973 πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στην τηλεοπτική σειρά “Βαριετέ” της ΥΕΝΕΔ. Έκτοτε πήρε μέρος και σε άλλα σίριαλ, όπως “Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του”, “Για μια θέση στον ήλιο”, “Γιούγκερμαν”, “Επτά θανάσιμες πεθερές” και “Η πολυκατοικία”.

Επίσης, ο Κώστας Βουτσάς συμμετείχε σε συνολικά 26 βιντεοταινίες κατά τη δεκαετία του ’80, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε ουκ ολίγες θεατρικές παραστάσεις. Έχει τέσσερα παιδιά: τη Σάντρα, τη Θεοδώρα, τη Νικολέτα και τον Φοίβο, ο οποίος είναι ο “Βενιαμίν”, καθώς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2016.

Ο θάνατος του Μάρσαλ Μακ Λούαν

Σαν σήμερα, στις 31 Δεκεμβρίου του 1980, αφήνει την τελευταία του πνοή ο Καναδός παιδαγωγός, κοινωνιολόγος και επικοινωνιολόγος Μάρσαλ Μακ Λούαν. Ο Μακ Λούαν ήταν από τους πρώτους επιστήμονες που αντιλήφθηκαν τις καθοριστικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και γενικότερα στη διαμόρφωση της κοινωνικής δομής. Ο Μακ Λούαν ανέπτυξε τη θεωρία του για τα ΜΜΕ στο περίφημο βιβλίο του “Media, οι προεκτάσεις του ανθρώπου”, που εκδόθηκε το 1964. Σύμφωνα με τον Μακ Λούαν, η τεχνολογική επανάσταση δεν προέκυψε από τα “έξω”, όπως συμβαίνει στα βιβλία και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δεν αποτελεί, δηλαδή, προέκταση της φύσης, αλλά του ίδιου του ανθρώπου. Εφόσον, σύμφωνα με τον Καναδό επικοινωνιολόγο, τα Μέσα δημιουργούν το περιβάλλον, τότε συνάγεται ότι το «Μέσον είναι το μήνυμα».

Βίος και πολιτεία του Βλαντιμίρ Πούτιν

Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Δεκεμβρίου του 1999, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Πούτιν γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1953 στο Λένινγκραντ, τη σημερινή Αγία Πετρούπολη. Η μητέρα του ήταν εργάτρια, ενώ ο πατέρας του ήταν κληρωτός στο Σοβιετικό Ναυτικό. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, απ’ όπου αποφοίτησε το 1975 και στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά. Από το 1985 έως το 1990 εργάστηκε ως πράκτορας της KGB, ενώ το 1990 έγινε βοηθός κοσμήτορα. Ήταν παντρεμένος με τη Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες: τη Μαρία (1985) και την Κατερίνα (1986).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News