Ελλάδα

Που θα κάνουν Χριστούγεννα οι Έλληνες;

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για διακοπές των φετινών Χριστουγέννων

Μακριά από το σπίτι τους έστω και για μερικές ημέρες επιθυμούν να βρεθούν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αρκετοί Έλληνες, μεταξύ αυτών και οι Κρητικοί.

Αναζητούν για τα Χριστούγεννα ένα πακέτο ολιγοήμερων διακοπών που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν νέες παραστάσεις.

Αυξημένες κρατήσεις για τα Χριστούγεννα σε τουριστικά γραφεία

Φέτος μάλιστα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι, καθώς σημειώνεται για μια αύξηση της τάξης του 5% με 10% τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Δημοφιλέστεροι προορισμοί των Χριστουγέννων αναδεικνύονται οι εξής: Βιέννη, Πράγα,  Βουδαπέστη, Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη και Κύπρος. Ζήτηση όμως έχουν και οι εξωτικοί προορισμοί.

Επίσης όμως και οι οδικές εκδρομές, προτιμώνται πάρα πολύ από τον κόσμο, με την Σόφια, τη Φιλιππούπολη, την Οχρίδα και τη Μπρατισλάβα να αποτελούν επιπλέον επιλογές για την εποχή των εορτών.

Βιέννη και Τρίκαλα αγαπημένοι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

Η πρώτη θέση και φέτος ανήκει στη Βιέννη. Η μελωδική, η αυτοκρατορική Βιέννη, που βρίσκεται σε αυτή τη θέση επί πολλά έτη συνεχίζει και πάλι, ενώ ακολουθεί η Πράγα, που την τελευταία δεκαετία έχει ξεπεράσει τη Βουδαπέστη. Η ανακατάταξη αυτή οφείλεται στον πιο συμπαγή σχεδιασμό της τσέχικης πόλης, που οι Έλληνες επιλέγουν επειδή μπορεί να περπατηθεί πιο εύκολα.

Σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια και τις χώρες βορείως της Βόρειας Ελλάδας, υπάρχει ζήτηση αν και προορισμοί όπως το Βελιγράδι που βρίσκεται σε σχετική εγγύτητα δεν επιλέγονται από το κοινό και οι νέες επιλογές και αεροπορικής μετάβασης έχουν αποτέλεσμα σταδιακά.

Χριστούγεννα στο χιόνι

Σε ό,τι αφορά τέλος την αναζήτηση του λευκού του χιονιού, που συνδέει το κοινό με τον χειμώνα και τα σπορ,  λίγο πιο μακριά από τα Βόρεια σύνορα της χώρας, σε περιοχές όπως Μπόροβο, Μπόροβετς, Παμπόροβο και Μπάνσκο, θα έχουμε συγκέντρωση νέων ηλικιών και γίνεται ένας συναγωνισμός για το ποιος θα πρωτοπάει, με τους συγκεκριμένους να είναι προορισμοί όπου υπάρχουν μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία.

Εντός Ελλάδας και με βάση τα στοιχεία, την προτίμησή του δείχνει το κοινό για έναν πραγματικά νέο προορισμό που είναι ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα που έχει αρκετή ζήτηση και όπου τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες 100%. Από εκεί και πέρα το κοινό θα ταξιδέψει στα 3-5 Πηγάδια και τη Βασιλίτσα, αλλά και στο Ναύπλιο και την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια