Ελλάδα

Ο Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων της Ford

Γεννήθηκε στην Κρήτη και σε ηλικία 10 χρονών μετακόμισε στην Σκωτία

Ένα ακόμη παράδειγμα Έλληνα που πετυχαίνει στο εξωτερικό, είναι αυτό του σχεδιαστή αυτοκινήτων μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Γιώργος Σαριδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη, το 1971, από Έλληνα πατέρα και σκωτσέζα μητέρα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελλάδα. Στα δέκα του χρόνια μετακόμισε στη Σκωτία. Πήρε πτυχίο αεροναυπηγικής, μάστερ στον τομέα του Quality Management ενώ διέθετε και σχεδιαστικό ταλέντο που πιστοποιήθηκε στο Royal College of Art του Λονδίνου.

Ο Γιώργος Σαριδάκης, είναι ο Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων της Ford «Director, Interior and Exterior Design, Ford of Europe» και υπεύθυνος για την σχεδίαση του νέου “Ford Puma”.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Protagon, για την σχεδίαση του νέου μοντελού της εταιρείας αυτοκινήτων, «η όλη ιδέα κατέληξε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρακτικό όχημα, αλλά ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που έπρεπε να ξεχωρίζει με το εμβληματικό προσωπείο το».

Ο Σαριδάκης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων –δεν είναι ο μόνος- που κατέχουν μια σημαντική θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία και καθορίζουν πράγματα.

Άλλοι Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων είναι ο Αλέξανδρος Λιώκης που εργάζεται στο Centro Stile της Alfa Romeo ή ο Βασίλης Κόπελας ως Product Planner της Toyota Europe.

Σπούδασε σχεδιασμό αυτοκινήτων, πήρε το μάστερ του και προσλήφθηκε από την Toyota, το 1997, για την οποία εργάστηκε στις Βρυξέλλες. Τρία χρόνια αργότερα μεταπήδησε στη Ford και μετακόμισε στη Νότια Καλιφόρνια για να αναλάβει σχεδιαστικά καθήκοντα στα προϊόντα των Lincoln-Mercury, που ανήκουν στο portfolio της Ford.

Όπως αναφέρει, «η βασική πηγή έμπνευσης στο σχεδιασμό του εσωτερικού του νέου Ford Puma προήλθε από τον τρόπο που διαμορφώνει κανείς τη διακόσμηση του σπιτιού του».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια