default-image

Τουρισμός: Υπεγράφη η μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση - Προβλέπει αυξήσεις

Ελλάδα
Τουρισμός: Υπεγράφη η μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση - Προβλέπει αυξήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους και διετή διάρκεια

Υπογράφηκε η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις για τους εργαζόμενους και έχει διετή διάρκεια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στην Ελλάδα, καθώς αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους. Τονίζει δε ότι, μετά από χρόνια, είναι η πρώτη φορά που η σύμβαση υπογράφεται απευθείας από τα συμβαλλόμενα μέρη και δεν είναι προϊόν διαιτητικής απόφασης, διατηρώντας και τις ρυθμίσεις για τους διανομείς.

«Περιμένουμε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης, ώστε να έχουμε ρυθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Κοκολάκης «δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Ομοσπονδίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News