Aegean: Το 2020 σε 155 προορισμούς - Η δυναμική της Κρήτης

Κρήτη
Aegean: Το 2020 σε 155 προορισμούς - Η δυναμική της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι στόχοι της εταιρείας για τη νέα χρονιά

Με στόχο το 2020 να σηματοδοτήσει την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια, η ΑΕGEAN επενδύει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της. Με σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων που φτάνει τις 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019, η AEGEAN θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Για την σημαντική παρουσία της Aegean στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην δυνατότητα που δίνει στην συμπρωτεύουσα η Aegean να γίνει ένας ουσιαστικός αεροπορικός κόμβος μίλησαν τόσο ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας.

Η δυναμική της Κρήτης

Στην εκδήλωση βρέθηκε και η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" που σε ερώτηση έθεσε το θέμα της ανάπτυξης της εταιρίας στην Κρήτη, με σημείο αναφοράς τον χειμερινό τουρισμό. O πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας τόνισε ότι η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη χρειάζεται κυρίως προϊόν και μετά ρίσκο, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην βάση του Ηρακλείου με τα 7 αεροπλάνα αλλά και στην δυναμική της Κρήτης μιας και στο Ηράκλειο δραστηριοποιούνται οι περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρίες φτάνοντας τις 90. Η ξεχωριστή εκδήλωση της Aegean έγινε στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσία φορέρων της συμπρωτεύουσας αλλά και δημοσιογράφων από ολόκληρη την Ελλαδα.

Οι άξονες ανάπτυξης της AEGEAN

Η αναπτυξιακή στρατηγική της AEGEAN για το 2020, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία Βάσης από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.
  • Την σταθερή συνεχιζόμενη επένδυση και εστίαση στον κύριο κόμβο της Αθήνας
  • Την σταθερή προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της από Μπέρμινχαμ, Πάφο, Μπιλμπάο. Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκ. θέσεις συνολικά. Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη η AEGEAN έχει σχεδιάσει ένα πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής, με δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%. Η εταιρεία προσθέτει έτσι 8 νέους προορισμούς από την πόλη της Θεσσαλονίκης (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού), ενώ επενδύει και σε νέο lounge 500m2 για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News