default-image

Φυλακές Κορυδαλλού: Συναγερμός για τις επιθέσεις σε αξιωματικούς

Ελλάδα
Φυλακές Κορυδαλλού: Συναγερμός για τις επιθέσεις σε αξιωματικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καλούνται να παίρνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και να βρίσκονται σε εγρήγορση

Συναγερμός έχει σημάνει στα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ασχολούνται με την αντεγκληματική πολιτική και τις φυλακές, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα έγιναν στόχος οργανωμένων εμπρηστικών επιθέσεων δύο στελέχη των φυλακών Κορυδαλλού.

Την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητο της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Κορυδαλλού, ενώ χθες Πέμπτη έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς της ίδιας φυλακής. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες γνώριζαν τα σπίτια των στελεχών του Κορυδαλλού και επέλεξαν να κάψουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους.

Οι ενέργειες χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ως καλά οργανωμένες. Η στοχοποίηση του διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς μπορεί να συνδέεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με την αυστηροποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της φυλακής και με τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε όλους τους χώρους η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών. Πρόκειται για τη νέα ομάδα, με βαρύ οπλισμό, που ιδρύθηκε για να ελέγχει κελιά, κυρίως για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων, αιχμηρών αντικειμένων, ναρκωτικών και διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών.

Τόσο οι έλεγχοι στην πύλη όσο και η λειτουργία της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών ελέγχονται από τον επικεφαλής αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στόχος επίθεσης. Όσον αφορά στον εμπρησμό του αυτοκινήτου της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να συνδέεται με τυχόν μετακινήσεις κρατουμένων από το ψυχιατρείο. Και για τις δύο περιπτώσεις, πάντως, οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Εντολές για ενίσχυση των μέτρων

Οι δύο επιθέσεις σήμαναν συναγερμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, υπό το φόβο νέων επιθέσεων έχουν ήδη δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις εξωτερικές φρουρές των φυλακών.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καλούνται να παίρνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και να βρίσκονται σε εγρήγορση. Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Αττικής συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι φαίνεται πάντως ότι πήραν όλα τα «μέτρα» προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν και δύο επιθέσεις με στόχο καφετέρια που ανήκει σε συγγενή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά και στην είσοδο πολυκατοικίας όπου ζει με την οικογένειά του δημοσιογράφος στην περιοχή της Καλογρέζας.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News