Διοικητές νοσοκομείων: Νέα παραίτηση πριν το διορισμό

Ελλάδα
Διοικητές νοσοκομείων: Νέα παραίτηση πριν το διορισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το θέμα των Διοικητών Νοσοκομείων, αφού ήδη άρχισαν οι παραιτήσεις.

Μετά τον κ.Πατέρα που παραιτήθηκε, ακολούθησε ο  αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ -ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ»).

Τον κατηγορούσαν ότι δεν διαθέτει προσόντα

Ο μέχρι πρόσφατα ανακοινωμένος αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας, έδωσε την παραίτησή του μετά τις έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία η οποία τον κατηγορούσε ότι δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε η προκήρυξη, ενώ και το επάγγελμα του δεν σχετίζεται με τον τομέα της υγείας.

Να σημειωθεί πως 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων και τον σάλο που προκλήθηκε για τις επιλογές Κικίλια, το ΦΕΚ δεν έχει εκδοθεί ακόμη ώστε να αναλάβουν υπηρεσία.

Ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αφού τον ευχαριστεί για την τιμητική θέση, επιφυλάσσεται να προβεί σε νομικές ενέργειες για όσα σε βάρος του έχουν ειπωθεί.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr δεν αναμένεται να είναι η μοναδική αποχώρηση στελέχους από όσα ανακοινώθηκαν επισήμως πριν από περίπου 20 ημέρες.

Πηγές του ethnos.gr σημειώνουν ότι ήδη γίνεται ξεκαθάρισμα της λίστας των ονομάτων, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα «γαλάζια παιδιά» αλλά και για τους επαγγελματίες που δεν σχετίζονται με την υγεία, και δεν αποκλείεται στην έκδοση των απαραίτητων ΦΕΚ να... λείπουν κάποια ονόματα.

Δεν θεωρείται τυχαίο ότι 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ακόμη δεν έχουν αναλάβει θέση τα 111 στελέχη του ΕΣΥ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, ο έλεγχος των πτυχίων και του ποινικού μητρώου συνεχίζεται αφού ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των ονομάτων. Κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν αφού πρώτα ελέγχεται η πιστότητα των πτυχίων και τα προσόντα και μετά γίνονται οι διορισμοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News