Ελλάδα

Airbnb: Νέοι κανόνες - Τι απαγορεύεται; Ποιες οι ποινές;

Νέοι κανόνες και απαγορεύσεις από το 2020

Νέοι κανόνες, αλλά και απαγορεύσεις «έρχονται» μαζί με το νέο έτος στη δημοφιλή πλατφόρμα μίσθωσης κατοικιών, Airbnb, που στόχο έχουν την προστασία των φιλοξενουμένων και των οικοδεσποτών.

Οι απαγορεύσεις

Ειδικότερα, η Airbnb προχωρά σε ένα νέο πλαίσιο εφαρμογής για περιπτώσεις όπως ο υπερβολικός θόρυβος, οι μη εξουσιοδοτημένοι επισκέπτες, ο χώρος στάθμευσης και το κάπνισμα.

Η εταιρεία, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο απαγορεύει επίσης όλα τα  «ανοιχτά καλέσματα» για πάρτι και εκδηλώσεις σε τοποθεσίες που έχουν κλειστεί στην πλατφόρμα της. Τα μη εξουσιοδοτημένα πάρτι έχουν απαγορευτεί εδώ και καιρό από τα σπίτια της Airbnb. Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν επίσης τα μεγάλα πάρτι σε συγκροτήματα κατοικιών ή πολυκατοικίες.      

Οι νέες πολιτικές της εταιρείας εισάγουν επίσης συγκεκριμένα πρότυπα επισκεπτών που απαγορεύουν αυστηρά πέντε ενέργειες: τον υπερβολικό θόρυβο, τους μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες, τον μη εξουσιοδοτημένο χώρο στάθμευσης, το μη εξουσιοδοτημένο κάπνισμα και τις μεγάλες απαιτήσεις καθαριότητας, δηλαδή τον υπερβολικό καθαρισμό μετά την ολοκλήρωση του checkout.

Μέχρι και πλήρης αποκλεισμός

Οι οικοδεσπότες και οι γείτονες των φιλοξενουμένων θα μπορούν να αναφέρουν στην Airbnb, επισκέπτες που παραβιάζουν αυτά τα πρότυπα.

Οι επισκέπτες που παραβιάζουν τους κανόνες μία φορά θα λάβουν προειδοποίηση και θα πρέπει να υποβληθούν σε «εκπαίδευση σχετικά με τους κανόνες Airbnb», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Οι επισκέπτες που παραβιάζουν τα πρότυπα περισσότερες  φορές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αναστολή λογαριασμού ή πλήρη αποκλεισμό από την πλατφόρμα.  

Τα πρότυπα φιλοξενούμενων θα τεθούν σε ισχύ το νέο έτος και μπορεί να εξελίσσονται και να αλλάζουν ανάλογα με τις τάσεις και τις προκλήσεις της βιομηχανίας, ανέφερε η Airbnb.  

Πηγή: lifo.gr

Σχόλια