Ελλάδα

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν μας είπε «να μην χτυπάμε τα χέρια στο τραπέζι»

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ευθέως κατηγόρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ανακολουθία λόγω και πράξεων.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του πως «όταν σου βγάζουν το πιστόλι, θα βγάλεις και εσύ το πιστόλι στο τραπέζι, θα το λαδώσεις και θα συζητήσεις».

Ο Έλληνας υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε ότι στη συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στην ελληνική διπλωματική αποστολή: «Μην χτυπάτε πολύ τα χέρια στο τραπέζι».

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμπρηστικών και προκλητικών δηλώσεων. Μετά τη συνάντηση είπε "να μην χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι" και μετά έρχεται αυτή η δήλωση. Στο ίδιο έργο θεατές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Δεν είχαμε ψευδαίσθηση ότι θα τα βρούμε σε όλα και θα φύγουμε ικανοποιημένοι, αλλά είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε», αποσαφήνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ήταν χαρακτηριστική η φράση του πως «όταν σου βγάζουν το πιστόλι, θα βγάλεις και εσύ το πιστόλι στο τραπέζι, θα το λαδώσεις και θα συζητήσεις».

Σχόλια