Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σκηνικό έντασης στην Αθήνα - 10 προσαγωγές

Ελλάδα
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σκηνικό έντασης στην Αθήνα - 10 προσαγωγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 600 - 700 άτομα βρίσκονται στα Προπύλαια

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:15 η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το Έθνος, αυτή την ώρα περίπου 600-700 άτομα βρίσκονται μπροστά από τα Προπύλαια και από λεπτό σε λεπτό θα ξεκινήσουν την πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή.

Η πορεία τους αναμένεται να ολοκληρωθεί στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ στην Πάτρα

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν, ωστόσο, στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ, στην Πάτρα τα επεισόδια ήταν μεγαλύτερης έντασης.

Η πορεία στην Αθήνα έληξε χωρίς πολλά επεισόδια, ενώ, μικροεντάσεις και φωτιές προκλήθηκαν προς το τέλος της πορείας. Σε ρίψη μολότοφ προχώρησαν οι διαδηλωτές στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αστυνομικοί τούς απάντησαν με χημικά. Στη διάρκεια της πορείας αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Από την άλλη, στην Πάτρα, «βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες έπεσαν στην Πάτρα λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η πορεία, σύμφωνα με το protothema.gr.

Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

Επεισόδια μετά την λήξη της πορείας βρίσκονται σε εξέλιξη

Μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στις οδούς Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το Έθνος, η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση, καθώς απάντησαν με τη χρήση χημικών. Μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων, ενώ οι δύο Αίαντες της Αστυνομίας που πραγματοποιούν ρίψεις νερού βρίσκονται επί ποδός στις οδούς Τοσίτσα και Μερκούρη.

Ακόμη πάνω από την περιοχή των Εξαρχείων πετάει τόσο το drone όσο και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα νωρίτερα υπήρξε ένα οδόφραγμα στην οδό Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο όμως έσπασε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα υπάρχει ένα μικρό οδόφραγμα αποτελούμενο από κάδους οι οποίοι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στη διασταύρωση Μπενάκη και Κωλέττη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News