Λαϊκό Νοσοκομείο: «Υιοθέτησε» 22χρονο καρκινοπαθή χωρίς ΑΜΚΑ

Ελλάδα
Λαϊκό Νοσοκομείο: «Υιοθέτησε» 22χρονο καρκινοπαθή χωρίς ΑΜΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρίζουν ζωή στο νεαρό μετανάστη που πάσχει από καλπάζουσα μορφή καρκίνου

Σε μια πρωτότυπη, ανθρώπινη κίνηση προχώρησε το Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αττική, το οποίο «υιοθέτησε» το νεαρό μετανάστη και του δίνει την ευκαιρία να παλέψει για τη ζωή του.

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Νοεμβρίου όταν ο 22χρονος επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο με αφόρητους πόνους και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.

Το ιατρικό σημείωμα επεσήμανε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο όρχεως νόσο επιθετική, καλπάζουσα και σαφέστατα απειλητική για τη ζωή, που χρήζει «άμεσης έναρξης χημειοθεραπειών» και «επείγουσας σταδιοποίησης με αξονική τομογραφία θώρακος».

Λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, ο 22χρονος Πακιστανός δεν μπορούσε να εκδώσει ΑΜΚΑ, ενώ διαθέτει ΑΦΜ κι έτσι δεν μπορούσε να κάνει αξονικές τομογραφίες και να ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Έκτοτε ο 22χρονος γυρνούσε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και του ζητούσαν ΑΜΚΑ που δεν μπορούσε να βγάλει λόγω νομικού κενού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ είχε ΑΦΜ από τις 22 Ιουλίου.

Η διοίκηση του Λαϊκού ζήτησε να ενημερωθεί για την ιατρική κατάσταση του 22χρονου και έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι εξετάσεις και η αγωγή χωρίς να επιβαρυνθεί ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News