Ελλάδα

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού - Βίντεο από τη στιγμή του απεγκλωβισμού

Ενδείξεις για εμπρησμό

Υπό άγνωστες αιτίες ξέσπασε φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού, περίπου, στις 12 το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με το Έθνος, «η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 1ο όροφο του ξενοδοχείου. Η φωτιά ξέσπασε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, την ώρα που οι ένοικοι ήταν στο εσωτερικό του. Στο δωμάτιο υπάρχουν μαγειρικά σκεύη και ηλεκτρολογικές συσκευές.

Το ένα σενάριο είναι να προκλήθηκε από το εσωτερικό του συγκεκριμένου δωματίου και το άλλο σενάριο ακριβώς έξω από το δωμάτιο, στο διάδρομο, από ηλεκτρολογική αιτία. Και αυτό διότι ο τοίχος που χωρίζει το δωμάτιο από το διάδρομο βρέθηκε καμένος. Οι ένοικοι του δωματίου, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, ήταν οι πρώτοι που βγήκαν από το ξενοδοχείο». Οι φλόγες ήταν περιορισμένης έκτασης. Όχι όμως και οι καπνοί, οι οποίοι ήταν έντονοι και πυκνοί λόγω των πολλών πλαστικών υλικών του ξενοδοχείου.

Οι καπνοί ανέβαιναν προς τα πάνω, κυρίως μέσω του κλιμακοστασίου. Το γεγονός ότι τα περισσότερα παράθυρα ήταν κλειστά είχε ως αποτέλεσμα ο καπνός να φτάσει μέχρι τον 6ο όροφο και να αρχίσει να βγαίνει έξω από ανοιχτά παράθυρα που υπήρχαν εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι η φωτιά προκλήθηκε στον 6ο όροφο. Τα άτομα που εγκλωβίστηκαν ήταν από τον 1ο όροφο και πάνω, ακριβώς λόγω της ανόδου των πυκνών καπνών.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική 20 άτομα. Από αυτά τα τρία, δύο γυναίκες και ένας άντρας, διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι γυναίκες έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άντρας έχει αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Ανοιχτό αφήνουν το σενάριο του εμπρησμού οι Αρχές για την επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο, καθώς βρέθηκε μπιτόνι γεμάτο με πετρέλαιο.

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι να ήθελαν να προκαλέσουν χάος και να κινδυνεύσουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Είναι, ωστόσο, νωρίς για συμπεράσματα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη., Δεν έχουμε ακόμα την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά», λέει ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα σε δωμάτιο του 2ου ορόφου ένα μπιτόνι, γεμάτο πετρέλαιο. Το δωμάτιο ήταν άδειο, ενώ οι ένοικοι είχαν φύγει από αυτό λίγο πριν.

Από τους 20 άντρες και γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν, οι δύο κατέβηκαν από το ξενοδοχείο με γερανοφόρο όχημα. Οι εγκλωβισμένοι τρομοκρατήθηκαν, καθώς έβλεπαν πυκνούς καπνούς, χωρίς να έχουν εικόνα για το πόσο μεγάλη είναι η φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκε και η αστυνομία για να συντονίσει την κυκλοφορία, που διεξάγεται με προβλήματα, ενώ, αποκλείστηκεί, για λόγους ασφαλείας, το συγκεκριμένο κομμάτι της Συγγρού.

Δείτε βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια