Ελλάδα

Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης - «Μόλις 16 εργαζόμενοι για το ΠΑΓΝΗ»

130 θέσεις θα καλυφθούν το επόμενο διάστημα

Ενισχύονται τα πολύπαθα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, αφού σε προσλήψεις προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας, στον χώρο της Υγείας. 130 άτομα αντιστοιχούν στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις.

Αναλυτικά:

Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής:

1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

"Μόνο 16 εργαζόμενοι αναλογούν στο ΠΑΓΝΗ"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη:

"Η ακόμη μια φορά εξαγγελία προσλήψεων που ακούγονται εδώ και τέσσερα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για 950 γιατρούς και 1.300 λοιπών ειδικοτήτων. ακόμη και αν πραγματοποιηθούν οι παραπάνω προσλήψεις θα φτάσουν στα νοσοκομεία τουλάχιστον στα μισά του 2020, ενώ δε φτάνουν ούτε για ζήτω, καθώς μόνο οι συνταξιοδοτήσεις μέχρι το τέλος του 2019 ξεπερνούν τις 2.000. Άρα θα αυξηθούν οι κενές θέσεις στην υγεία με ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία τους.Αποτελεί θράσος από πλευράς υπουργείου υγειας ,με το οποίο ταυτίζεται και η νέα διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ,ο ισχυρισμός ότι οι 130εργαζόμενοι στη Κρήτη στα νοσοκομεία αποτελεί ενίσχυσης (16 εργαζόμενοι αναλογούν περίπου στο ΠΑΓΝΗ ). Η διαχρονική κοροϊδία και η υποτίμηση των εργαζομενων δεν θα περάσει". 

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με το newpost.gr: «Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδυνάμων και των ευπαθών ομάδων. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε ότι:

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία διοικητικών ενεργειών και του ελέγχου νομιμότητας,  υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής.

Επίσης, ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η κατανομή 1300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Ανασχεδιασμός των ΤΕΠ

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Πιο αναλυτικά:

Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

Οι 1300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες.

Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Οι προκηρύξεις για τους 1350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια