default-image

Εμβολιάστηκαν με 21.000 αντιγριπικά εμβόλια προσωπικό κέντρων υγείας και νοσοκομείων

Ελλάδα
Εμβολιάστηκαν με 21.000 αντιγριπικά εμβόλια προσωπικό κέντρων υγείας και νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιγριπικά εμβόλια και εμβολιασμός προσωπικού υπηρεσιών υγείας υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 - και νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές - η διανομή των αντιγριπικών εμβολίων για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.

 Ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει στην άμεση προστασία των επαγγελματιών υγείας, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας προκειμένου να επιτευχθεί και η προστασία ευάλωτων ασθενών μέσα σε χώρους υπηρεσιών υγείας.

Η διανομή 21.000 αντιγριπικών εμβολίων πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγεία   και φέτος ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τα αντιγριπικά εμβόλια ήταν δωρεά των εταιρειών Βιανέξ, GlaxoSmithKline και Mylan προς τον ΕΟΔΥ.

Στην όλη διαδικασία συνεργάστηκαν άριστα οι δωρήτριες εταιρείες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News