Οι Βρυξέλλες αποχαιρέτισαν τον Δ. Αβραμόπουλο - Σε κλίμα συγκίνησης έκλεισε ένας σπουδαίος κύκλος

Ελλάδα
Οι Βρυξέλλες αποχαιρέτισαν τον Δ. Αβραμόπουλο - Σε κλίμα συγκίνησης έκλεισε ένας σπουδαίος κύκλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφοσιωμένος επί χρόνια σε ένα απαιτητικό χαρτοφυλάκιο, άφησε την σφραγίδα του

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ολοκλήρωσε μία επιτυχημένη πορεία από τη θέση του επιτρόπου μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα τέλος ωστόσο είναι η πόρτα για ένα νέο ξεκίνημα.

Με τη συγκίνηση εμφανή στο πρόσωπο και στα λόγια του ο Έλληνας πολιτικός αποχαιρετά συνεργάτες, φίλους και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε σταθερά και ασφαλή χέρια τονίζει…

Τελευταία ημέρα στις Βρυξέλλες για τον άνθρωπο που αφοσιώθηκε τα τελευταία χρόνια στο δύσκολο έργο να διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο με απαιτήσεις σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη γενικότερα.

Ένας πολιτικός που αφήνει το στίγμα του και κερδίζει τα εγκωμιαστικά σχόλια των συναδέρφων του. Τους συντρόφους επιτρόπους στους οποίους δεν λέει αντίο γιατί όπως υποστηρίζει θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον.

Τελευταία ημέρα στις Βρυξέλλες λοιπόν. Οι συνεργάτες και οι άνθρωποι που μοιράστηκαν μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο συναισθήματα, ιδέες και προτάσεις για μία δίκαιη και καλύτερη Ευρώπη, βρίσκονται στα γραφεία τους. Μία ημέρα διαφορετική από τις άλλες με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να κοιτάζει πλέον μπροστά.

Σαν χθες φαντάζει το μακρινό 2014 όταν στην πρώτη ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του μιλούσε για τήρηση των συνθηκών και θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαχειρίστηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο το μείζον θέμα του μεταναστευτικού. Ένα φαινόμενο που απασχολεί, προβληματίζει και ανησυχεί. Με συνεχείς επαφές και συνομιλίες, χωρίς να αποκλείσει ποτέ κανέναν από το τραπέζι του διαλόγου με ήρεμη και συνάμα λογική φωνή βοήθησε τα μέγιστα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News