default-image

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 8χρονου από διφθερίτιδα

Ελλάδα
Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 8χρονου από διφθερίτιδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε κάνει ο 8χρονος όλα τα εμβόλια;

Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου με πιθανολογείται ότι πέθανε διφθερίτιδα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Όπως αναφέρει η τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας) ο 8χρονος, που έχασε τη ζωή του, είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα. Τις δύο πρώτες δόσεις τις είχε κάνει στο ίδρυμα Μητέρα, όπου φιλοξενούνταν, και τις άλλες τρεις στο ίδρυμα της Βούλας, που είχε μεταφερθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες υποστήριζαν ότι το παιδί ήταν ανεπαρκώς εμβολιασμένο, έχοντας κάνει λιγότερες δόσεις. Να σημειωθεί ότι την, Παρασκευή ο ΕΟΔΥ θα έχει τα αποτελέσματα. Απαντήσεις θα δώσει το δείγμα που θα μεταφερθεί στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Βρετανίας, Public Health England, όπου θα γίνει ειδική ανάλυση στα κορυνοβακτηρίδια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων για τον θάνατο του 8χρονου

Στην πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου στον οποίο ανιχνεύθηκε διφθερίτιδα αναφέρεται η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)» καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 Η ιστορία του 8χρονου

Μιλώντας στο iefimerida.gr και τον Κώστα Καντούνη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι ο 8χρονος ήταν ορφανός και παρέμεινε σε ίδρυμα μέχρι τα 5 του χρόνια. «Πρόκειται για παιδί που είχε ελαφρύ σύνδρομο down. Οταν έκλεισε τα πέντε υιοθετήθηκε από γονείς και έφυγε από το ίδρυμα», είπε στο iefimerida.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι «το παιδί εισήχθη στη 22 Νοεμβρίου στο Παίδων “Αγία Σοφία” με οξεία λαρυγγίτιδα. Είναι ένα από τα κατ’ εξοχήν συμπτώματα της διφθερίτιδας. Το παιδάκι εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασωληνώθηκε και έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας βγήκαν χθες, 27 Νοεμβρίου, και “έδειξαν” διφθερίτιδα. Μια ημέρα νωρίτερα όμως το 8χρονο είχε φύγει από τη ζωή, στη ΜΕΘ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News