Ελλάδα

Πεθερός άτυχης λεχώνας: «Ήταν σημειωμένο ότι ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση»

Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο της 29χρονης λεχώνας

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της 29χρονης.

Πολυοργανική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα λόγω της  ανακοπής είχε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη ανακοπή εξαιτίας αλλεργικού σοκ, μετά τον τοκετό, στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα απεβίωσε με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 29χρονη γυναίκα εξέπνευσε στις 7:45 το πρωί της Πέμπτης. Είχε διακομιστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου αφού υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, φέρνοντας στον κόσμο το πρώτο της παιδί, και της χορηγήθηκαν φαρμακευτικοί παράγοντες, έπαθε ανακοπή και υποβλήθηκε παρατεταμένα σε ΚΑΡΠΑ.

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο πεθερός της άτυχης νεαρής, μιλώντας στο τοπικό σάιτ «Ντελάλης» τόνισε ότι πρόκειται για «τραγικό ιατρικό λάθος των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο ότι ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια