Kακοκαιρία: «Πνίγηκαν» στο νερό και τη λάσπη Θάσος και Χαλκιδική - Τρομακτικές εικόνες

Ελλάδα
Kακοκαιρία: «Πνίγηκαν» στο νερό και τη λάσπη Θάσος και Χαλκιδική - Τρομακτικές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της "πληγές"

Δρόμους- ποτάμια στη Θάσο, πλημμυρισμένα σπίτια στην Χαλκιδική και εικόνες καταστροφής σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας «φέρενι» το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Τροματικέες είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Θάσο όπου παρασύρθηκαν αυτοκίνητα από τη λάσπη:

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Σάββατο το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει  σύμφωνα με το ethnos.gr στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στη Χαλκιδική και στη Θάσο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Οι δρόμοι στην Χαλκιδική έχουν μετατραπεί σε ποτάμια τις τελευταίες ώρες, ενώ πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ορμητικά νερά από χειμάρρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό). Ο δρόμος άνοιξε ωστόσο όπως είπε ο κ. Βαλιάνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι πολύ δύσκολη. «Όπως είπε οι χείμαρροι έχουν "κατεβάσει" πέτρες, πρανή, φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές, πολύ φοβάμαι και σε σπίτια ... Τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ακόμη και ένα κοντέινερ όπως μου ανέφερε ο ιδιοκτήτης του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News