Πανελλήνιες: Στο Πανεπιστήμιο και με το απολυτήριο Λυκείου

Ελλάδα
Πανελλήνιες: Στο Πανεπιστήμιο και με το απολυτήριο Λυκείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βασικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  

Το σενάριο για την εισαγωγή των φοιτητών στην τριτοβάθμαι εκπαίδευση με το απολυτήριο Λυκείου εξετάζει η κυβέρνηση.

Ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γιάννης Αντωνίου, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», παρουσίασε το βασικό σχέδιο και αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποσυνδεθεί το λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «το λύκειο είναι αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο οποίο θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη, με ειδικό συντελεστή ανά τάξη».

Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία ανέφερε ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα εργαστήρια καινοτομίας και αριστείας με σχόλια που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Ο σημαντικός ρόλος τους στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής η δικτύωση τους με τα υπόλοιπα σχολείο η ουσιαστική συμμετοχή στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθιστά απολύτως εναντίον οργανική σύνδεση τους με το ΙΕΠ.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News