Πολυτεχνείο: Φωτιές και χημικά στα Εξάρχεια - Μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ελλάδα
Πολυτεχνείο: Φωτιές και χημικά στα Εξάρχεια - Μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στα Εξάρχεια - Συλλήψεις από τους αστυνομικούς

Δεν έλειψαν τα επεισόδια από τα Εξάρχεια, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών, κατά τον εορτασμό της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές.

Οι κουλουλοφόροι σημαδεύουν με δέσμη λέιζερ τους άνδρες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί απέναντί τους, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων έχουν επιστρέψει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ η αστυνομία απάντησε στον πετροπόλεμο με χημικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε νέες προσαγωγές.

Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ. Μία μολότοφ μάλιστα, έπεσε από κάποια ταράτσα κοντά στο ΒΟΞ στη Στουρνάρη και «έσκασε» κοντά σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η στολή του.  Από πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη άγνωστοι άρχισαν να πετούν γλάστρες εναντίον των αστυνομικών.

Μάλιστα, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F723170438168566%2F&show_text=0&width=560

Μολότοφ και στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι έριξαν τουλάχιστον δέκα μολότοφ στην περιοχή της Ροτόντας, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας, όταν διαδηλωτές έριξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με δακρυγόνα.

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε μία από τις δύο πορείες που διοργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

Πηγή: protothema.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News