Ο καιρός σήμερα - «Βικτώρια»: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία; - «Πρωτιά» στα ύψη βροχής για την Κρήτη

Κρήτη
Ο καιρός σήμερα - «Βικτώρια»: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία; - «Πρωτιά» στα ύψη βροχής για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός στην Κρήτη - Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία «Βικτώρια»

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης επηρέαζε την Κρήτη η ισχυρή - όπως αποδείχτηκε - κακοκαιρία «Βικτώρια», προκαλώντας έντονα καιρικά φαινόμενα, σχεδόν, στο σύνολο του νησιού, καθώς επίσης και… αμέτρητα προβλήματα.

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και σήμερα, Πέμπτη, επηρεάστηκαν τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

«Πρωτιά» στα ύψη βροχής για την Κρήτη

Πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, η Κρήτη κατείχε την «πρωτιά» στα ύψη βροχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά εξακολουθούσαν να κατέχουν την «πρωτιά» στα ύψη βροχής.

Αναλυτικότερα, όπως καταγράφεται και στον ακόλουθο πίνακα, στο Ακρωτήρι Χανίων έπεσαν 89 χιλιοστά βροχής, 83 χιλιοστά στον Αλικιανό και 80 χιλιοστά στο Σπήλι Ρεθύμνου. Ακολουθεί η περιοχή του Παπαάγου, στην Αττική, με 70 χιλιοστά βροχής, το κέντρο των Χανίων με 68 χιλιοστά, ο Πλατανιάς, αλλά και η Μήλος, όπου έπεσαν 67 χιλιοστά βροχής και τέλος, ο Φουρφουράς Ρεθύμνου, με 66 χιλιοστά βροχής.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα στην Κρήτη ο καιρός παραμένει άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και, νωρίς το πρωί, στα ανατολικά του νησιού, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά οπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News