Εξάρχεια: Εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου όπου ζούσαν 138 μετανάστες

Ελλάδα
Εξάρχεια: Εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου όπου ζούσαν 138 μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες

Συνολικά 138 πρόσφυγες και μετανάστες έμεναν στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης από την Ελληνική Αστυνομία, το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της αστυνομίας, εντός του κτιρίου διέμεναν 138 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 66 ήταν άνδρες, οι 44 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο, επί της οδού Μπουμπουλίνας 42, είχε εκκενωθεί ξανά τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο σήμερα χρειάστηκε παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκκενωθεί εκ νέου.

Ομάδες των ΜΑΤ καθώς και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο, όπου αρχικά οδήγησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός του κτιρίου και εν συνεχεία άρχισαν να ερευνούν το χώρο. Μετέπειτα, τους οδήγησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για έλεγχο των εγγράφων τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Στην συνέχεια το κτίριο σφραγίστηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους χώρους του υπό κατάληψη κτιρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News