Σωτηρία Λεονάρδου: Πέθανε η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός

Ελλάδα
Σωτηρία Λεονάρδου: Πέθανε η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 43 ετών - Είχε γίνει ευρύτερα γνωστή από την ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη

Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 43 ετών, η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός, Σωτηρία Λεονάρδου, έχοντας δώσει μάχη με σπάνια ασθένεια, που την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια.

H κορυφαία στιγμή στην καριέρα της θεωρείται η συμμετοχή της στην ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρη στην οποία και ερμήνευσε το τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου «Καίγομαι - Καίγομαι». Η συμμετοχή της στην ταινία, έφερε μεγάλη αναγνώριση ενώ η ίδια είχε γράψει και το σενάριο.  

Γεννημένη στην Αθήνα, η Σωτηρία Λεονάρδου σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Υπήρξε μαθήτρια του Γιέρζυ Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, παρακολούθησε σεμινάριο ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική όπου έζησε 4 χρόνια.  

Έπαιξε επίσης στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ», ενώ ήταν σεναριογράφος του «An African Tale» και ιδρύτρια της θεατρικής σκηνής «Cyber Scene».

Η Λεονάρδου απέσπασε αρκετές τιμητικές διακρίσεις, τόσο για το «Ρεμπέτικο», όσο αλλά και για το «Ακροπόλ».  

Πέρα από τις δουλειές της σε κινηματογράφο και θέατρο η Σωτηρία Λεονάρδου είχε συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου (Παράνομη κασέτα Νο.000008 και «Το φανάρι του Διογένη»), ενώ κυκλοφόρησε τρεις δίσκους, τους «Δεν Έχω Χρόνο Μάτια Μου» (1995), «ΜΙS» (1999) και «Γυναίκες» (2006).  

(Με πληροφορίες από lifo.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News