Πρόγνωση καιρού: Θα μας «τρελάνει» ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Πρόγνωση καιρού: Θα μας «τρελάνει» ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη συννεφιά σε αρκετές περιοχές της Κρήτη, όπου ενδέχεται να βρέξει

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας, ωστόσο αύριο Δευτέρα, οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Με τη θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές του νησιού να φτάνει και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο από την Τρίτη, αναμένεται και αύξηση της θερμοκρασίας, μάλιστα και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο νησί προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στην υπόλοιπη χώρα τώρα και συγκεκριμένα στην δυτική Ελλάδα προβέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά τοπικά ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το πρωί και από τα βορειοδυτικά.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προβλέπονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Κρήτη - Κυκλάδες

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στο νησί Κυριακή και Δευτέρα και σε ποιες περιοχές της Κρήτης θα βρέξει, σύμφωνα με το meteo.gr:

Ηράκλειο: Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την Κυριακή, τη Δευτέρα, ωστόσο ο ουρανός αναμένεται να καθαρίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μοίρες Ηρακλείου: Αρκετά σύννεφα την Κυριακή στον ουρανό, ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρα, αναμένεται βροχή. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος: Έντονη συννεφιά την Κυριακή, βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σητεία: Νεφελώδης θα είναι ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αρκαλοχώρι Ηρακλείου: Νεφελώδης καιρός την Κυριακή, βροχερός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά: Ασθενής βροχή το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά. Έντονη συννεφιά το πρωί της Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Βρύσες Αποκορώνου: Έντονες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα, ενώ το βράδυ προβλέπεται βροχή. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καστέλλι: Νεφελώδης καιρός. Τις βραδινές ώρες κυρίως αναμένεται να βρέξει. Τη Δευτέρα, αρχικά προβλέπεται έντονη συννεφιά, το απόγευμα ο ουρανός θα καθαρίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παλαιόχωρα: Συννεφιασμένος ο ουρανός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γαύδος: Έντονες νεφώσεις και ασθενής βροχή, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής. Βροχερός αναμένεται ο καιρός και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα ο ουρανός θα καθαρίσει.

Ρέθυμνο: Έντονη συννεφιά και βροχή το βράδυ της Κυριακής. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρέβελη: Έντονες νεφώσεις και βροχή προβλέπεται κυρίως τις βραδινές ώρες, καθώς και ξημερώματα Δευτέρας, ωστόσο από το πρωί της Δευτέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με το θερμόμετρο να «αγγίξει» τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτκά θα εξασθενήσουν ενώ στα ανατολικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες από δυτικές με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Από το βράδυ βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από τις πρωινές ώρες με βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News