Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες - Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για το μεταναστευτικό

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες - Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε»

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. Αναφέρθηκε στην επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό και την οικονομία.

 «Τελειώνουμε με τις γιάφκες και τους μπαχαλάκηδες εντός των πανεπιστημίων, και τα πανεπιστήμια παραδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες», ανέφερε Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό προανήγγειλε τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

«Αργότερα μάλιστα θα δοθούν στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες για να καταλάβετε τι συμβαίνει εντός των χώρων των πανεπιστημίων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή στην χορήγηση του ασύλου («όποιος δικαιούται άσυλο θα το λαμβάνει γρήγορα και όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφουν», είπε χαρακτηριστικά) ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, λεπτομέρειες για τα οποία όπως είπε θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε εκ νέου τη βούληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την  αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας, και μιλώντας για τη χθεσινή επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ με τη σύλληψη μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας σημείωσε ότι εξαρθρώθηκε «ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας» και μίλησε για συστηματική έρευνα και δεμένη δικογραφία για τα στοιχεία της οποία θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

 Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για την επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και πρόσθεσε ότι «αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα».

Όσον αφορά στο υπερπλεόνασμα είπε ότι αυτό θα δοθεί στο τέλος του έτους, στοχευμένα στους αδύναμους, ενώ επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και το επόμενο έτος.

Σε ερώτηση για το ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε. Εμείς θα προσαρμοστούμε σε αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι μία αναγκαστική προσαρμογή. Από τη στιγμή που υπήρξε σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών αυτό το σύστημα κατέρρευσε.

Πάμε σε ένα νέο σύστημα που στο σύνολο της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης όλοι θα είναι κερδισμένοι και σημαντικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News