Τόγκο: Κρητικός στο πλήρωμα του «Elka Aristotle», που επιτέθηκαν πειρατές

Κρήτη
Τόγκο: Κρητικός στο πλήρωμα του «Elka Aristotle», που επιτέθηκαν πειρατές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πειρατές απήγαγαν 4 μέλη του πληρώματος - Μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός Έλληνα στα 4 μέλη του πληρώματος του ελληνικού πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle» («ΕLKA Αριστοτέλης») που απήχθησαν από πειρατές το πρωί της Δευτέρας, ανοιχτά του Τόγκο στην Αφρική.

4 από τα 24 μέλη του πληρώματος απήχθησαν. Πρόκειται για δύο υπηκόους Φιλιππίνων, έναν υπήκοο Γεωργίας και έναν Έλληνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Flashnews.gr, μεταξύ του πληρώματος του «Elka Aristotle» βρίσκεται και ένας Κρητικός και συγκεκριμένα ένας Χανιώτης από το Εμπορικό Ναυτικό.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.

«Μπήκαν μέσα και πήραν τα παιδιά»

Από την πλευρά του, σειρά ερωτημάτων, θέτει ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο άνδρας που αγωνιά για τον γιο του επισημαίνει πως στο πλοίο υπήρχαν φύλακες και αναφέρει πως δεν μπορεί να καταλάβει πως κατάφεραν να μπουν μέσα οι πειρατές και να αρπάξουν το γιο του και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», λέει χαρακτηριστικά.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει η ανακοίνωση από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιώτες φύλακες, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News