Μνημόνιο συνεργασίας ΚΡΗΤΗ TV με Κινεζικούς κολοσσούς

Ελλάδα
Μνημόνιο συνεργασίας ΚΡΗΤΗ TV με Κινεζικούς κολοσσούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεύρυνση τουριστικών οριζόντων με "όχημα" την παραγωγή δύο ντοκιμαντέρ

Ως η κορυφαία περιφερειακή τηλεόραση στη χώρα επιλέχθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο η “ΚΡΗΤΗ TV”, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό επικοινωνίας κινηματογράφου και τηλεόρασης Intercontinental Communication Center, με έδρα την Κίνα, και την Εθνική Πολιτιστική Βιομηχανική Επενδυτική. Η υπογραφή έγινε στο ξενοδοχείο “Χίλτον” της Αθήνας, παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των δύο χωρών, καθώς το μνημόνιο εντάσσεται στις δράσεις και τις εκδηλώσεις ενόψει της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζιπίνγκ, την πρώτη από το 2012 που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Λι Χουέι, πρόεδρος της National Cultural Industrial Investment και η Bανγκ Γιούε Γιούε, διευθύντρια Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών του China International Communication Center, ενώ για την “ΚΡΗΤΗ TV” το μνημόνιο υπέγραψε η αντιπρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννα Δημητρίου.

Η εκδήλωση, μάλιστα, μεταδόθηκε από την  Κινεζική Κρατική Τηλεόραση στο Κεντρικό της Δελτίο Ειδήσεων.

Ιωάννα Δημητρίου: «Τεράστιο κεφάλαιο στο χώρο της ενημέρωσης»

«Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με εκπροσώπους του κινεζικού κράτους επικεντρώνεται στην ανταλλαγή ενημερωτικών εμπειριών μεταξύ δύο αρχέγονων πολιτισμών. Αν σκεφτεί κανείς ότι η “ΚΡΗΤΗ TV” αναφέρεται σε μια περιοχή της Ελλάδας με τον αρχαιότερο πολιτισμό, την Κρήτη, όπου ο Μινωικός Πολιτισμός αποτέλεσε τη βάση για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, η ανταλλαγή τέτοιων πληροφοριών με εξίσου έναν από τους παλιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου, αυτού της Κίνας, ανοίγει ένα τεράστιο κεφάλαιο στο χώρο της ενημέρωσης», τόνισε η αντιπρόεδρος του Ομίλου “ΚΡΗΤΗ TV” κ. Ιωάννα Δημητρίου.

Ελένη Κοκοσάλη: «Η κορυφαία περιφερειακή τηλεόραση στην Ελλάδα»

«Το γεγονός ότι επίσημοι εκπρόσωποι της πολυπληθέστερης χώρας πάνω στον πλανήτη, με έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Γης και με μια οικονομία η οποία καθιστά την Κίνα αναδυόμενη υπερδύναμη, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την “ΚΡΗΤΗ TV”, αναδεικνύει περίτρανα τη δυναμική και την εμβέλεια της κορυφαίας περιφερειακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, με σημείο αναφοράς την Κρήτη. Ας μην ξεχνάμε ότι εικόνες αρχείου που χρησιμοποιήθηκαν στην κινεζική ταινία για την τιτάνια επιχείρηση απεγκλωβισμού χιλιάδων Κινέζων πολιτών από τον πόλεμο που ξέσπασε στην Λιβύη, τη φιλοξενία τους στην Κρήτη αλλά και την προώθησή τους στην πατρίδα τους είναι αποκλειστικές εικόνες από το αρχείο της “ΚΡΗΤΗ ΤV”», τόνισε η εμπορική διευθύντρια του Ομίλου “ΚΡΗΤΗ TV” Ελένη Κοκοσάλη.

Πελαγία Καρπαθιωτάκη: «Σημαντική συνεργασία για την Κρήτη»

«Αυτή η συνεργασία είναι πολύ σημαντική και για την Κρήτη και για την “ΚΡΗΤΗ TV” συγκεκριμένα», είπε η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Ερευνητικού Κέντρου Academy of China Open Economy Studies, Πελαγία Καρπαθιωτάκη. Η κυρία Καρπαθιωτάκη, με καταγωγή από την Κρήτη, είναι ο άνθρωπος που με τις άοκνες προσπάθειες του, έχει καταφέρει να φέρει κοντά τις δύο χώρες με άξονα τον πολιτισμό τους και κύριο στόχο να αναδειχθεί ο αμοιβαίος σεβασμός και η εκτίμηση ανάμεσα στους δύο λαούς. 

«Δεν είναι μία εταιρεία με μία άλλη εταιρεία που υπέγραψαν μία συμφωνία», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Καρπαθιωτάκη. «Δεν είναι κρατική εταιρεία, είπε μεταξύ άλλων, είναι ένα Department του υπουργείου. Θεωρώ ότι αυτή η συνεργασία είναι πάρα πολύ σημαντική και για την Κρήτη, καθώς και για την ΚΡΗΤΗ TV, συγκεκριμένα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News