Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σπανό

Ελλάδα
Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σπανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού.

Ο Γιάννης Σπανός, πέθανε σε ηλικία 85 ετών την Πέμπτη, μετά από βαρύ εγκεφαλικό, με την είδηση του θανάτου να σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.  

Όπως είχε κάνει γνωστό η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η σορός του Γιάννη Σπανού εκτέθηκε σε προσκύνημα στη 13.00 και η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 14.00.

Στεφάνια μεταξύ άλλων έστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδωνη, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Επίσης ο καλός φίλος του, με τον οποίο θα συνεργαζόταν τον προσεχή χειμώνα, Γιώργος Κατσαρός και η Χαρούλα Αλεξίου.

Ο Γιάννης Σπανός, γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934. Μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά. Συνθέτης και στιχουργός ο Γιάννης Σπανός έχει στο ενεργητικό του σημαντικούς δίσκους και μεγάλες επιτυχίες: τις «Ανθολογίες», «Εκείνο το καλοκαίρι». «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες».

Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News