Καιρός: 7.500 κεραυνούς... έφερε η κακοκαιρία - Πόσο θα κρατήσει

Κρήτη
Καιρός: 7.500 κεραυνούς... έφερε η κακοκαιρία - Πόσο θα κρατήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα το πρωί της Παρασκευής

Ήρθαν επιτέλους οι πολυπόθητες βροχές, συνοδευόμενες από αστραπές, βροντές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Κρήτη, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Για το υπόλοιπο της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.gr.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και έως το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία έχει ήδη παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά το Αιγαίο, καθώς και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το Σάββατο, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 7.500 κεραυνοί

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν το μεσημέρι και την Αττική και τμήματα της Κρήτης τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά).

Η κακοκαριία από το διάστημα: 

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 αναμένονται τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, το Ιόνιο, την Κρήτη και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, με σταδιακή βελτίωση του καιρού έως το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 18, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 20, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που κατά τόπους θα φτάσει τους 23, και στη Κρήτη από 16 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμο θα πνέουν από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα από το πρωί έως το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News