Ελλάδα

Σαραρέ Καντεμί: Αρνητικά αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος στην έκδοση της Ιρανής

Το δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, κρίνοντας πως κινδυνεύει η ζωή της αν εκδοθεί στο Ιράν

«Σας ευχαριστώ» ψέλλισε και άρχισε να κλαίει η Σαραρέ Καντεμί, όταν οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, «εξαφανίζοντας» την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης.

Σύμφωνα με το Έθνος, την ίδια πρόταση είχε κάνει στο δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας, κρίνοντας ότι κινδυνεύει η ζωή της εάν εκδοθεί στο Ιράν. Έτσι, διέταξαν την άρση της κράτησης και την αποφυλάκισή της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία, με την απόφαση για τη χορήγηση ασύλου να αναμένεται.

Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών, η 37χρονη Σαραρέ Καντεμί, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελληνων δικαστών: «Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου,  ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη, περιγράφοντας άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της αλλά και πως έφυγε από το Ιράν τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

Η Σαραρέ Κχαντεμί διέφυγε από το Ιράν μαζί με την 6χρονη κόρη της, επειδή υπέστη ενδοοικογενειακή βία, ενώ κατηγορήθηκε για αντικυβερνητικές θέσεις. Επίσης, όπως είχε υποστηρίξει η ίδια, οποίος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται.

«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, σας ζητώ προστασία. Στο Ιράν είχα αντικαθεστωτική δράση. Bιντεοσκοπούσα διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης  και τις έστελνα σε ξένα κανάλια. Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου».

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια