Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Το 2021 η επόμενη απογραφή

Η επόμενη απογραφή του ελληνικού πληθυσμού θα διεξαχθεί το 2021

Το 2021 πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη απογραφή του ελληνικού πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πρόκειται για τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού - Κατοικιών, οι οποίες διενεργούνται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού - Κατοικιών (οι οποίες διενεργούνται ανά δεκαετία) είναι η συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους, καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Ειδικότερα:

  1. Η Απογραφή Κτηρίων αποσκοπεί στην καταμέτρηση του αριθμού των κτηρίων στο σύνολο της Χώρας και κατά περιοχή, στη συλλογή στοιχείων για τα κτήρια, σχετικά με τη χρήση τους, το καθεστώς ιδιοκτησίας τους, την περίοδο κατασκευής τους, το μέγεθός τους, τα υλικά κατασκευής τους κ.λπ.
  2. Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών αποσκοπεί:
  • στην καταμέτρηση του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα σε κάθε επίπεδο διοικητικής διαίρεσης της Χώρας,
  • στην καταμέτρηση του Νόμιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου,
  • στη συλλογή στοιχείων σχετικά με τη σύνθεση των νοικοκυριών και τα δημογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού
  • στην κατά είδος καταμέτρηση του αριθμού των κατοικιών, στη συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα κύρια χαρακτηριστικά των κατοικιών και τις ανέσεις τους και στην καταμέτρηση του αριθμού των κατοικιών ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

Πηγή: tornosnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια